Plaza Cinema

Uploaded By

Tiny HJHill

Featured Theater

Plaza Cinema

Plaza Cinema

Bradford, GB

More Photos

Photo Info

Taken on: May 16, 2012

Uploaded on: February 17, 2013

Exposure: 1/8 sec, f/2.8, ISO 800

Camera: Panasonic DMC-FX33

Software: Ver.1.0

Size: 2.6 MB

Views: 77

Full EXIF: View all

Exposure_bias_value: 0

Scene_capture_type: 0

Software: Ver.1.0

Custom_rendered: 0

Saturation: 1

Iso_speed_ratings: 800

Max_aperture_value: 3

Gain_control: 2

Date_time: Wed May 16 12:56:34 -0700 2012

Compressed_bits_per_pixel: 4

Exposure_mode: 0

Model: DMC-FX33

Contrast: 0

Color_space: 1

Sensing_method: 2

Make: Panasonic

White_balance: 0

Exposure_time: 1/8

X_resolution: 72

Sharpness: 1

Pixel_x_dimension: 3264

Metering_mode: 5

Flash: 16

Digital_zoom_ratio: 0

F_number: 14/5

Resolution_unit: 2

Y_resolution: 72

Light_source: 0

Date_time_original: Wed May 16 12:56:34 -0700 2012

Pixel_y_dimension: 2448

Ycb_cr_positioning: 2

Focal_length_in_35mm_film: 28

Exposure_program: 2

Focal_length: 23/5

Date_time_digitized: Wed May 16 12:56:34 -0700 2012

License: By

Plaza Cinema

Unfavorite No one has favorited this photo yet

Comments (1)

HJHill
HJHill on February 17, 2013 at 1:29 pm

House lights hung from four of the grilles. The first I recall were the Star Cinemas house-style of five-pointed stars in the horizontal cross-section. They were replaced around 1960 by drum fittings against the grilles, which gave a very stark light. I may be being misled, but the two small dimple shapes at the height of the ceiling curve are probably where two naked, clear light bulbs hung: the cleaning lights. Occasionally, someone would flick a wrong switch and their glare would hit the atmosphere.

Light through windows at the back shows how the seating extended to the very rear wall. There was a stepped seating area under the projection room. All those seats were doubles, very plushly upholstered. However, the occupants had the disruption of rear cross-aisle traffic interrupting the view of the screen. It occurs to me that, originally, the region under the projection room may have had a number of elevated family ‘boxes’ (the rear of the circle at the Torbay Cinema is an example); ripping those out at the 1933 refit would account from how an additional 37 seats were fitted in. It’s an idea!

You must login before making a comment.

New Comment